Comença el compte enrere pels ‘Tres dies de MTB dels Cingles’

06/09/2010
Federació

Comença el compte enrere pels ‘Tres dies de MTB dels Cingles’

A falta de poc més d’ un mes per a que comenci una de les curses de bicicleta de muntanya més singulars de les que es disputen al nostre país, l’ organització ultima els preparatius per a la celebració dels ‘Tres dies de MTB dels Cingles’, única prova de MTB formada por sectors selectius (trams senyalitzats, amb inicio i final delimitat, els temps dels quals determinaran la posició en la classificació de cada participant) i sectors enllaç (trams de connexió entre els sectors selectius, que també s’hauran de recórrer en bicicleta) que es disputa en el territori nacional.
La cita serà els dies 9, 10 i 11 a Sant Feliu de Codines, en l’ entorn dels Cingles de Bertí. El traçat que hauran de completar els participants està pràcticament finalitzat i la organització n’està ultimant els detalls, un recorregut que constarà d’ una distància aproximada de 200 quilòmetres que els bikers no coneixeran fins el mateix dia de la competició, amb la finalitat que cap dels participants comenci amb avantatge pel fet de conèixer el traçat prèviament. 
 
Santanyes i Almenara no s’ho perdran
 
Des que el passat mes de juliol s’ inicies el procés d’ inscripcions per a participar en la cursa, un bon grapat de corredors de tos els nivells ja han confirma la seva presència en terres catalanes. Entre ells destaquen els noms de Sandra Santanyes i Umbert Almenara, tot un luxe per a la primera edició d’aquesta prova. La corredora de Sabadell, sis vegades campiona d’ Espanya de mountain bike, es postula como la gran favorita de la seva categoria, doncs compta amb un currículum certament envejable en el que destaca el Tour de França de MTB individual i per equips, l’ Open d’ Espanya de Marató o la Copa Catalana Internacional entre d’altres; títols que va obtenir l’ any 2009. També destaca la presència del català Umbert Almenara que després des bons resultats que està obtenint en el present any (Campió de Catalunya sots-21, Subcampió del Open d’ Espanya sots-21, i 3er classificat en       l’ Open d Espanya sots-23) serà amb tota probabilitat un dels favorits a endur-se la victòria i un dels principals rivals a batre.
Santanyés, Almenara i la resta de participants en la prova tindran a la seva disposició una sèrie de serveis que els proporcionaran les màximes facilitats i comoditats abans, durant i després de la cursa, com ara el servei de rentat i manteniment de la bicicleta, el d’assistència i avituallament o el servei de massatge esportiu entre d’altres, tots ells inclosos en el preu d’inscripció. Un altre dels punts més destacats que presenta aquesta nova edició i que augmentarà la qualitat i l’emoció de la cursa serà el MYLAPS Cycle Championship, un xip electrònic que controlarà els temps dels participants i que permetrà el seguiment on line dels temps de la competició. Aquest estri, el més emprat en les competicions massives de ciclisme, proporcionarà resultats parcials i finals en temps real i assegurarà la màxima oficialitat dels marcadors.
 
Inscripcions obertes
 
Els amants de la bicicleta de muntanya que desitgin formar part d’aquest nou esdeveniment, únic al nostre país, ja poden iniciar el procés d’inscripcions. Poden fer-ho a través de la pàgina web www.3diescinglesmtb.com tot emplenant el formulari d’inscripció.